Ris, Konfetti eller Bubblor

Bröllopsbubblor - såpbubblor till bröllop

Köp billiga såpbubblor till bröllopet

Ett billigt knep för att skapa en nästan drömsk känsla på sitt bröllop är att använda sig av såpbubblor. Bubblorna som blåser i vinden under en utomhusvigsel eller då gästerna tar emot det nygifta paret på kyrktrappan kan ge en nästintill magisk känsla. Även bröllopsbilder och bröllopsfilmer kan bli väldigt effektfulla med lite hjälp av bubblor. Tänk på att köpa såpbubblor som är avsedda för bröllop då dessa inte fläckar kläderna till skillnad från andra såpbubblor.

Myheart hittar du ett stort utbud av olika bröllopsbubblor i olika söta små förpackningar.

Hjärtformade bubblor

Hjärta

24 st för 150:-

Bröllopsbubblor

Hjärtstav

24 st för 135:-

Såpbubblor till bröllop

Champagne

24 st för 140:-

Bröllopsbubblor som diamanter

Diamant

24 st för 159:-


Blanda egna såpbubblor som inte fläckar kläderna

Vill du istället komma undan ännu billigare och kanske har små passande burkar hemma redan, ja då är alternativet att blanda till dina egna såpbubblor. Det är dessutom väldigt enkelt!

  • 0,5 dl diskmedel eller gulsåpa
  • 0,5 dl matolja
  • 1-2 dl vatten (bubblorna blir desto segare ju mindre vatten du blandar i)
  • 1 tsk socker

Blanda ihop alla ingredienser och skaka ihop allt i en burk med lock. 


Köp biologiskt nedbrytbar konfetti

Det finns en mängd olika varianter på konfetti som man kan använda till bröllopet. Det bästa är att det faktiskt finns papperskonfetti som är biologiskt nedbrytbar. Det gör att den dessutom passar utmärkt till utomhusbruk. Dessutom är konfetti ett enkelt, smidigt och ett jättefint alternativ till ris.

Här är några exempel på fin konfetti till bröllopet som finns på MyHeart.

Hjärtformad konfetti

Silverkonfetti

14 gram för 39:-

Guldkonfetti

Guldkonfetti

14 gram för 39:-

Miljövänlig konfetti

Miljövänlig

10 gram för 19:-

Eko-konfetti

EKO

10 gram för 19:-


Gör din egen konfetti

Ett annat alternativ är ju att göra sin alldeles egna konfetti. Detta kan man göra på flera olika sätt men det vanligaste är att med hjälp av en pappersstans stansa ut konfetti. Detta är dock ganska tidskrävande då det behövs en hel del konfetti för att det ska bli något. Har du tiden att pyssla är det i alla fall ett billigt sätt att få konfetti.

När du väl har tillverkat din konfetti kan det vara en god idé att göra den antistatisk så att det inte fastnar lika lätt på dig och dina gäster. Det gör du genom att t.ex. hälla konfetti i en burk eller påse och spraya på konfettin med antistatisk spray. Skaka om så att det påverkar all konfetti i påsen/burken. Klart!


Använd rosenblad som konfetti på bröllopet

Köp verklighetstrogna rosenblad i silke

Ett alternativ till konfetti kan vara vackra rosenblad som man kan kasta över det nygifta brudparet. Faktum är att många bröllopsfotografer rekommenderar att man använder blomblad istället för ris för att det blir så fint på bilderna. Dessa rosenblad finns att köpa billigt online. Rosenbladen är gjorda i silke och ser väldigt verklighetstrogna ut.

Röda rosenblad i silke

Mörkröda

ca 500 st för 99:-

Rosa rosenblad i silke

Rosa

ca 500 st för 99:-

Vita rosenblad i silke

Vita

ca 500 st för 99:-

Röda rosenblad i silke

Röda

ca 500 st för 99:-


Torka blomblad till konfetti

Blomblad kan som sagt vara ett väldigt fint alternativ till konfetti på bröllopet och är dessutomhelt naturligt. Gör fina strutar, fyll dem sedan med blomblad och dela ut till gästerna.

Tänk på att börja i god tid och spara blomblad som du torkar, så kan det bli lika fint som i videon nedan. Konfettistrutar kan göras på många olika sätt så se till att det blir i en stil och färg som passar ert bröllops tema.


Fågelfrön som alternativ till ris på bröllopet

Fågelvänliga alternativ till ris

Som ni säkert redan har hört talas om är det många som påstår att ris inte är ett bra alternativ med tanke på småfåglarna. Riset ska tydligen inte vara så bra för deras magar. Det finns däremot många som menar att detta är en myt och att det faktiskt inte är så farligt för fåglarna som många tidigare trott. Med det sagt så finns det en del andra alternativ till ris som man med fördel kan använda på bröllopet.

Något som påminner om ris och inte heller ger några fettfläckar på kläderna är sesamfrön. Ett väldigt bra alternativ helt enkelt både för de små fåglarna och för att slippa kemtvätt.

Ljusa fågelfrön påminner också om riskorn och passar även dem perfekt eftersom fågelfrön inte skräpar ned utan äts upp av fåglarna.


annons