Bröllopsfotografering

Bröllopsfotografering

Billiga bröllopsfotografer

Professionella bröllopsfotografer kan ofta utgöra en ganska stor del av din bröllopsbudget. Kostnaden för bröllopsfotografering kan nämligen uppgå till ganska höga summor beroende bland annat på hur länge man vill att fotografen ska vara med.

Bröllopsfotograferingen är dock en av de punkter där vi rekommenderar dig att inte snåla.

Risken att man senare ångrar sig är överhängande ifall man väljer att snåla in på just bröllopsfotograferingen. Kanske behöver man inte ha med fotografen hela dagen utan välja att i alla fall ta fina porträttbilder?

Känner ni ändå att bröllopsfotograferingen inte är något ni vill lägga pengar på finns det faktiskt alternativ till en professionell fotograf. Det finns en hel del duktiga amatörfotografer som älskar fotografering som en hobby och som gärna skulle vilja fotografera ditt bröllop bra mycket billigare. Det finns dock en del saker man borde fundera över innan man väljer att anlita en amatörfotograf men det är helt klart ett sätt att komma undan väldigt billigt och ändå få många bilder från bröllopet.


Tips till brudparet inför fotografering

Bästa tipsen inför fotograferingen

Läs detta innan ni bokar en bröllopsfotograf! Vad är det viktigaste när man ska välja fotograf och vad måste ni tänka på innan själva fotograferingen? Här har du svaren på många av dina frågor.

Professionell bröllopsfotografering

Därför ska ni anlita en professionell bröllopsfotograf

Här är anledningarna til varför ni ska anlita en professionell bröllopsfotograf och varför det är värt pengarna.


Fotografering med polaroidkamera för gästerna

Ta hjälp av gästerna

Förr var det väldigt vanligt att man placerade ut engångskameror på borden så att gästerna kunde fotografera som de ville under festen. På så sätt fick brudparet massa roliga bilder från hela festen. Nackdelen med billiga analoga engångskameror var ju att en stor del av bilderna blev totalt oanvändbara på grund av bl.a. underexponering. Man fick med andra ord betala för bilder som man inte kunde använda. 

Numera kan gästerna givetvis använda sina mobiltelefoner för att knäppa bilder och filma videosekvenser av festen. Trots det har det faktiskt blivit ganska populärt att låta gästerna använda digitala polaroidkameror för att föreviga bröllopet på ett roligt sätt. De kan med fördel stå framme så att vem som helst under kvällen kan ta ett par bilder när de känner för det. Det är ganska vanligt att ha en digital polaroidkamera ståendes vid ett fotobås eller vid en fotobakgrund så att alla enkelt kan knäppa en bild eller två.

Bilderna sparas i kameran men kan såklart även skrivas ut direkt i kameran så fort man har fotograferat. Detta brukar kunna bli ett mycket omtyckt och uppskattat inslag på festen eftersom alla gäster sedan kan spana in alla fina bilder som med fördel hängs upp på väggen bredvid fotograferingsstället.

Detta är såklart inte ett sätt att helt ersätta en professionell bröllopsfotograf med det är ett kul komplement som säkerligen ger er en del roliga bilder från festen.


Bröllopsfotografering med mobilen

Bröllopsfotoappar som delar gästeras bilder

Samla alla videor och bilder på samma ställe automatiskt med hjälp av en bröllopsfotoapp. Vi har jämfört några olika bröllopsfotoappar och går igenom för och nackdelar med att använda sig av en sådan app.


Amatörfotograf till bröllopsfotografering

Anlita amatörfotograf

Så hittar du amatörfotografer som kan tänka sig att foto ditt bröllop riktigt billigt. Det finns dock en del saker som kan vara värt att tänka på innan du bokar en amatörfotograf till er bröllopsfotografering.


Gör ett roligt fotobås till bröllopsfesten

Fixa ett fotobås eller fotobakgrund

Ett oerhört populärt sätt att få roliga, spexiga och annorlunda bilder är genom att använda sig utav ett fotobås. Det är dessutom ett bra sätt att få gästerna att slappna av och ha roligt under festen. Genom att använda massa kul rekvisita kan gästerna verkligen släppa loss och ta lite galna, roliga bilder.

Glöm inte att ta hand om dina minnen!

Gör en fin fotobok av de bästa bilderna från bröllopsdagen och återupplev dina minnen när helst du vill. Vi gör ofta fotoböcker för att det är så mycket roligare att bläddra i en vacker bok där endast utvalda bilder finns med istället för att sitta framför datorn och scrolla bland oändligt antal bilder (med varierande kvalité).


 annons