Fotobås

Ett bra sätt att få gästerna att fastna på bild och samtidigt tycka att det är roligt är genom att skapa en fotobakgrund eller ett fotobås. Det brukar bli ett uppskattat och naturligt sätt för gästerna att vilja posera framför kameran. Lägg gärna fram lite rekvisita man kan använda sig av för att få gästerna att slappna av ännu mer. Ett fotobås är ett roligt inslag på festen som kan finnas uppställt under hela dagen men framför allt om det under dagen finns tid för mingel. Då kan detta vara en av ”aktiviteterna” som gästerna kan roa sig med medan de minglar runt.

Det finns en mängd olika varianter på fotobakgrunder som man kan bygga upp. Det är bara fantasin, tiden och ibland budgeten som sätter gränser. Man lägger det på den nivån man själv orkar med helt enkelt. Ibland kan det vara så enkelt som endast en ram och vill man slå på stort kanske man fixar en hel blomstervägg. Beroende på vad ni vill ha behöver det oftast inte kosta många kronor. Tänk dock på att försöka hålla det i stil med övriga bröllopet och lyft fram något som är speciellt för just er. Här kommer lite olika förslag som vi hoppas kan inspirera och sätta igång tankeverksamheten.

Förslag på olika fotobås och fotobakgrunder

Rosetter och tyg

Köp billigt tyg i passande färger och klipp i långa remsor. Sedan är det bara att hänga upp dessa som ett draperi och dekorera med en fin girlang och vackra rosetter eller pompoms. Pompoms gör du enkelt själv. Pappersrosetter i större storlek är det däremot lättare att köpa färdiga.

Tygbakgrund

Ett lätt sätt att fixa ett fotobås är helt enkelt att spänna upp ett fint tygstycke som bakgrund. Beroende på vilket tyg man väljer kan det bli vackert stilrent eller varför inte lite wild and crazy? Är ni duktiga på att måla kan det vara en kul grej att måla något på tyget och på så sätt skapa en väldigt personlig fotobakgrund. Dekorera sedan med t.ex. fina blommor som på bilden.

Papperdraperi

Fram med symaskinen, sax och papper och du ska se att efter lite knåpande har du har ett vackert draperi att ha som bakgrund. Tänk på att lägga ihop papperna när du klipper ut cirklarna så det går lite snabbare. Sedan är det bara att gasa med pedalen när du syr ihop alla cirklar med raksöm.

Tyllbakgrund

Genom att använda sig av tylltyg kan man enkelt skapa ett fint fotobås som passar i många situationer. Dekorera sedan med kvistar, blommor, pom poms eller girlanger eller något annat kul. Givetvis kan man ha den som den är med enbart tyll ifall man hellre vill det. Tyll kan man köpa billigt på bland annat myHeart, 9 meter från 29:-.

Lastpallar

Ett billigt och trevligt alternativ på fotobås kan vara att bygga upp den med hjälp av lastpallar. Dessa finns ofta att få tag på gratis om man söker runt en del och kan enkelt dekoreras med diverse blommor, tyger, flaggirlanger eller pappersrosetter.

Hängande tyg

Varför inte göra det enkelt för sig? För i det enkla bor det vackra som Ernst brukar säga. Häng upp vackert tyg i tak balkar, ett träd eller någon annan fin plats och låt gästerna plåtas där.

Vackra dörrar

Kanske inte alla som har tillgång till vackra gamla dörrar men har man det så är det en väldigt god idé att skapa en fotobakgrund med hjälp av dessa. Passar ju särskilt bra in på ett rustikt bröllop som andas romantik.

Fotoram

Gör det enkelt för dig och ta en passepartout som ni hänger upp och skriver era namn och bröllopsdagens datum. Låt sedan gästerna fotografera sig i par.


Köp roliga fotoprops till fotobåset

Fotoprops till bröllop

Brudpar

2 st för 39:-

Kit med fotoprops

Blandade

12 st för 59:-

Photo props till bröllop

Bröllop

10 st för 49:-

Roliga fotoprops

Kärlek

10 st för 29:-

Tyll till photo booth

Tyll

9 m för 29:-

Girlang

Girlang

69:-

Dekorationer till fotobås

Fjädrar

5 st för 119:-

Bakgrund till fotobås

Bakgrund

69:-