Göra egna inbjudningskort

Gratis mallar till inbjudningskort

Ladda ner gratis mallar till inbjudningskort

På Freepik.com (bilderna ovanför kommer från Freepik) kan du ladda ner mallar gratis som du sedan kan redigera och skriva in era namn och datum m.m.  Oftast krävs det dock ett program som Adobe Illustrator (30 dagar gratis) eller Inkscape (gratis) för att kunna redigera de så kallade vektorbaserade inbjudningskorten så smidigt som möjligt. Tänk på att den font som du vill använda måste finnas installerad på datorn. När du laddat ned en mall ser du i mappen vilken font som används och var du hittar den. Bläddra bland gratis nedladdningsbara mallar!

Skriv ut eller beställ sedan korten

Har du tillgång till egen skrivare kan du givetvis skriva ut inbjudningskorten själv men det beror lite på hur mallen ser ut. Är det en enkel mall med vit bakgrund kanske det inte är några problem och att skriva ut på egen skrivare kan absolut vara värt det. När det däremot kommer till färgglada mallar, inbjudningskort med bilder eller med hel bakgrund i annan färg än vit, brukar det bli väldigt mycket bättre att beställa de istället. Beställer du på vistaprint så blir det faktiskt inte så mycket dyrare än att skriva ut hemma på din egen skrivare men kvalitet blir oftast väldigt mycket bättre!  

Vistaprint kan man helt enkelt välja "Egen Design" när du ska beställa inbjudningskorten och där laddar man upp den redigerade mallen som en bild. Lätt som en plätt! 


OSA till bröllopet med hjälp av selfie

OSA på ett roligare sätt

Ett alternativ till ett vanligt OSA-kort är att ni istället ber gästerna OSA genom att skicka en selfie på sig själva där de t.ex. gör en rolig grimas. Bilderna kan du sedan använda till något kul på bröllopet, exempelvis till bordsplaceringskorten. Vi satte bilderna vid den lilla personbeskrivningen vi hade om alla gästerna i programmet. Mycket uppskattat!

Använd fantasin och kom på något annat roligt sätt gästerna kan OSA på. Kanske låta gästerna gestalta brudparet på bild och sedan under festen utse en vinnare! Eller kanske låta gästerna skicka en glad bild på sig själva om de kommer på bröllopet eller skicka en ledsen bild ifall de inte kan komma. 


annons


Inspiration till bröllopsinbjudning

Pyssla egna inbjudningskort

Plocka fram sax, papper och pennor och pyssla ihop dina egna inbjudningskort! Detta kräver mycket tid och bra framförhållning men kan bli väldigt personligt och oftast mycket uppskattat! På cchobby finns det en del bra inspiration och "steg för steg"- guider till hur man gör fina hemmagjorda inbjudningskort i olika stilar. 


annons