Gör din egen bröllopstårta

Genom att göra sin egen bröllopstårta kan man spara in mycket pengar som man istället kan lägga på annat. Däremot kan det vara ganska svårt att göra sin egen bröllopstårta. Vi tipsar därför om några saker du bör tänka på som gör det lättare för dig att få till en fin bröllopstårta riktigt billigt.

Börja provbaka i god tid

Självklart vill man få till en så bra tårta som möjligt till sitt bröllop. Då gäller det även att man börjar provbaka olika tårtor i god tid innan det är dags att baka den slugiltiga bröllopstårtan. Detta är viktigt både för att ta reda på tårtans svårighetsgrad och givetvis för att du ska vara nöjd med smaken på tårtan. Ifall det skulle visa sig att du hellre beställer en tårta måste du ha god tid på dig innan bröllopsdagen.

Välj en enkel tårta

Är du själv inte expert på tårtbakning kan det vara en god idé att se till att välja en tårta med en inte allt för hög svårighetsgrad. Detta gäller framförallt dekorationen av tårtan som ofta kan vara det svåraste. Då är det bättre att välja en enklare tårta och kanske lägga lite mer krut på presentationen.

Snygg presentation

Genom att lägga lite energi på själva presentationen av tårtan kan du komma undan med en enkel tårta utan att det känns mindre lyxigt. Duka upp snyggt med fina dekorationer runt omkring. Baka flera tårtor och använd ett vackert fat i flera nivåer där du presenterar tårtorna på ett snyggt sätt.

Dekorera tårtan

Att dekorera tårtan med bl.a fina marispandekorationer kan nog vara något av de svåraste. Man kan ibland faktiskt köpa endast dekorationerna separat hos en konditor om man önskar. Ett annat alternativ som blivit väldigt populärt är att dekorera med riktiga blommor på tårtan. I de fallen lägger man givetvis på blommorna så sent som möjligt och plockar bort de innan servering. 

Det finns dessutom massa fina skyltar och andra dekorationer att köpa som lyfter bröllopstårtans lyxiga känsla. Du hittar några exemepel lite längre ner här på sidan.

Inte bara tårta

För att inte lägga allt fokus på en maffig tårta kan det vara en bra idé att även bjuda på lite andra godsaker tillsammans med tårtan. Cupcakes, makroner, fina maränger och andra mindre kakor eller bakverk är jättebra att "fylla ut" med.

Kolla på instruktionsvideos

Det finns faktiskt en hel del bra videos på youtube som visar dig steg för steg hur du bakar din egna bröllopstårta. Kika runt och få inspiration, tips och bra förslag på vilka tårtor som kan passa till just bröllop.

Utsmycka din tårta med fina tårtdekorationer

Du kan enkelt göra din tårta mycket finare med vackra tårtdekorationer. Vissa är dessutom väldigt lätta att tillverka själv! Här visar vi några fina alternativ som ni kan få inspiration av (eller köpa om nu orken tryter).

Dekoration till bröllopstårta

Mr and Mrs

25 cm - 49:-

Tårtdekoration till bröllop

Love

17 cm - 29:-

Tårtdekoration

Best day ever

14 x 10 cm - 89:-

Bröllopstårta med tema

Marry me

7-23 cm - 39:-

Traktor som tårtdekoration

Traktor

11 cm - 139:-

Klassiskt brudpar till bröllopstårta

Hjärta

16 cm - 119:-

Tårtdekoration med motorcykel

Motorcykel

11,5 cm - 109:-

Brudpar till tårta med fotboll

Fotboll

14 cm - 109:-annons