Efterrättsbuffé

Ett alternativ till den traditionella bröllopstårtan är att servera en god efterrättsbuffé. För att underlätta arbetet kan ni välja ut gäster som ni vet gillar att baka och be dem göra var sin kaka som de tar med sig. Detta gjorde nämligen några kompisar till oss och det blev en succé!

Tänk på att fråga gäster som du vet skulle uppskatta uppgiften och som tycker att det är kul att baka och hjälpa till. Vill ni kan ni låta gästerna själva välja vad de ska baka och låta det bli en överraskning för er. Har ni däremot ett lite större kontrollbehov så kan ni bestämma innan vad alla ska baka. Känn också av läget, givetvis kan man ge dem som bakar en liten present för att de ställer upp men i de allra flesta fall vill man som vän ändå hjälpa till. När vi blev tillfrågade detta inför ett bröllop tyckte vi själva att det en jätterolig idé och lika roligt att få vara med och bidra till deras speciella dag.

Efterrättsbuffén blev dessutom en riktig snackis. Vem kan ha gjort den? Kolla in dessa, undra om man kan få receptet? ”De här var mina favoriter, den måste du smaka på!”, hörde man framme vid buffébordet.

Extra festligt med billiga dekorationer

Genom att använda sig av fina tårtdekorationer och dekorera extra festligt kan man bjuda på lite enklare tårtor och bakverk utan att det för den sakens skull ser billigt och enkelt ut. Fina tårtdekorationer behöver heller inte kosta många kronor men gör som sagt underverk vid dessertbordet. Varför inte använda några sprakande kärlekstomtebloss när desserten serveras?

Dekoration till efterrätt

Just Married

59:- / styck

Tårtdekoration till bröllop

The one I love

49:- / styck

Dekorera dessert till bröllop

Lovely day

39:- / kit

Tomtebloss som bokstäver

Tomtebloss

29:- per bokstav

Kakdekorationer till bröllop

Love

6 st för 49:-

Dekorationer till efterrätt

Hjärta

6 st för 19:-

Muffinsform till bröllop

Muffinsform

10 st för 69:-

Muffinsdekorationer

Cake toppers

6 st för 19:-


Välja recept på bra efterrätter till bröllopet

Denna sida går ut på att man inte alltid måste göra precis som alla andra. Välj recept på efterrätter som ni själva tycker om och blanda hur ni vill på dessertbordet. Bröllopsdagen är er dag och då får man göra som man vill.

Kanske har ni redan några favoritrecept som tidigare testat men skulle man behöva lite mer inspiration rekommenderar jag att ni kikar in på några av dessa bakbloggar. Det kommer garanterat börja vattnas i munnen och genast bli svårare att välja vilken av alla goda efterrätter som ska testas.

Passion for baking

Passion for baking

Lindas bakskola

Lindas bakskola

Call me cupcake

Call me cupcake

Glasstårtor

Till vårt eget bröllop valde vi att göra olika glasstårtor istället för traditionell bröllopstårta. Vi har båda en förkärlek till glass och dessa tårtor kan ju förberedas långt i förväg eftersom de skall förvaras i frysen. Det gör att det finns mer tid för annat tätt inpå bröllopsdagen.

Tips på goda glasstårtor


annons