Dukning

Dukning till bröllop

Servetter till dukningen

Ofta vill man ha en lite mer exklusiv servett när det ska dukas till bröllop. Vackra tygservetter kan dock vara en ganska kostsam historia om man har många gäster. Däremot kan dessa servetter faktiskt återanvändas vid massa andra festliga tillfällen. Och gillar man festliga tillställningar så kanske inte servetterna blir så dyra trots allt.

För att göra de enkla och ganska tråkiga papperservetterna lite festligare kan man alltid vika servetterna på ett roligt och annorlunda sätt. Här hittar du en servettvikarguide med tydliga och enkla bilder.

Ett annat alternativ är också att knyta ett band runt servetten och sticka i lite grönt. Den enkla servetten får då en exklusivare känsla tack vare vackra växter som du kan hitta gratis i naturen. Tänk bara på att göra det ganska tätt inpå att gästerna kommer eftersom växterna vissnar fort utan vatten.

Servetter i guld

Guld

33x33 cm - 25:-

Servetter till bröllop

Gems

33x33 cm - 25:-

Billiga tygservetter

Tyg

35x35 cm- 359:-

Silverfärgade servetter

Silver

33x33 cm - 25:-


Bröllopsmeny

Menykort

Gör ett lite roligare menykort genom att ge gästerna lite extra rolig information om hur det gick till när ni valde maträtterna och varför det blev som det blev!

Skriv lite rolig kuriosa angående maten. Exemeplvis: "Visste ni till exempel att en portion kycklingpaj med grönsaker räcker till att svänga sina lurviga på dansgolvet i 3h?"

Jättefina menykort går även att beställa billigt från t.ex. Vistaprint och Zazzle. Då kan du få samma stil som på inbjudningskorten, bordsplaceringskorten och programmet!


Gör egna bordplaceringskort

Bordsplaceringskort

Våga tänk lite annorlunda och gör bordplaceringskort av något som passar just ditt bröllopstema. Till exemepel skriv varje namn på en blåmussla ifall ni råkar ha ett sjötema eller placera kortet i en kotte ifall bröllopet går i naturens tecken. Eller varför inte placera dina gästers roliga OSA-kort med grimas vid deras utvalda platser vid bordet. Oftast ett roligt inslag i början av middagen! På Smartphoto kan du beställa placeringskort med ditt eget foto som passar perfekt för just detta ändamål.

Är du ute efter mer en traditionell stil eller räcker inte tiden till för dina kreativa pysselplaner, finns massvis med fina bordplaceringskort att köpa billigt via till exempel myHeart.se eller Zingland.se.

Bordsplaceringskort för glas

Hjärta

10 st för 49:-

Fin bordsdekoration

Gren + kort

6 st för 49:-

Placeringskort

Marmor

25 st för 59:-

Hållare för placeringskort

Trä

6 st för 35:-

Billiga bordsdukar

Tips på billiga bordsdukar!

Ett alternativ till vanliga dukar är att istället köpa billiga vita lakan! Var inte orolig över att det inte är "riktiga" dukar, ingen kommer att lägga märke till det. Här ovan används dessutom brunt presentpapper som löpare över borden. Mycket fint, enkelt och bra sätt att komma undan lite billigare. 

Billig duk i guld

Guld

9 m för 199:-.

Smal bordslöpare i spets

Spets

9 m för 229:-

Silverfärgad duk till bröllop

Silver

9 m för 119:-

Guldigt mönster på duk

Guld Sparkle

9 m för 119:-


annons