Beställ Catering

Att beställa catering till festen är det absolut vanligaste alternativet när man ska gifta sig. Det beror ofta på att det är väldigt lättvindigt och tidseffektivt, samtidigt som man förhoppningsvis får vällagad och god mat serverad. Brudparet får givetvis själva bestämma vilken mat som skall serveras men slipper stå och stressa bland grytor och kastruller. Detta är dock tyvärr det dyraste alternativet och vill man spara pengar finns det andra sätt att gå till väga. Läs om några alternativ här nedanför.

Catering till bröllop


Gör en del av jobbet själv

Är ni inne på att servera en trerättersmeny skulle ni till exempel kanske kunna överväga att göra en del av jobbet själva och låta en cateringfirma göra resten. Det kanske vanligaste exemplet är att göra förrätten själv och lämna resten till proffsen.

En förrätt som ofta är väldigt billigt och lätt att förbereda, samtidigt som det känns lyxigt, är ju en god soppa med något enkelt tilltugg. Här är ett bra recept! 

Serveringspersonal

Istället för att anställa professionell serveringspersonal, som vissa cateringfirmor kräver, kan man istället ta hjälp av bekanta som kan servera och hålla ordning på all mat även fast den redan är färdiglagad. Ni som gifter er ska absolut hålla er undan allt arbete så mycket som möjligt på er bröllopsdag.

Billig men god buffé

Det har blivit allt vanligare att servera en buffé istället för trerätters på bröllopet. Att ställa fram en maffig och stor buffé kan vara lika lyxigt som en trerätters och de kan ge en mer avslappnad stämmning på bröllopet. 

Vi beställde vid ett tillfälle maten från Coop när det planerades stor tillställning. Då ingick STOR buffé med både kött, fisk, och kyckling och massa tillbehör och dessutom nattamat i form av korv med bröd, senap, ketchup, rostad lök m.m. Allt detta för bara 125:- per person. Portionerna var rejält tilltagna och det blev massa mat över, ändå tyckte alla att det var jättegott! Vi var jättenöjda!

Beställ catering till bröllopsfesten

Ta in en kuvertavgift 

Ni måste faktiskt inte bjuda på allting, speciellt inte om ni har många gäster. Det är ganska vanligt att låta gästerna betala en kuvertavgift för sin mat och ev. dryck och de allra flesta tycker att det är helt ok. Gästerna brukar förstå att det blir stora kostnader vid ett stort bröllop och betalar gärna för sig. På så vis kan ni kanske lägga över lite mer jobb på en cateringfirma för att slippa göra så mycket själva inför erat bröllop. Men uppmana då gärna gästerna om att inte köpa med sig en present till bröllopet.


annons