10 tips på hur du gör din egen brudsminkning!

Gör din egen brudsminkning

Att göra sin egen brudsminkning på bröllopsdagen är ett mycket bra sätt att spara pengar. Dessutom får du det precis som du själv vill ha det och du kan prova dig fram till ett lyckat resultat. Det kan dock kännas lite läskigt att ge sig på att själv göra sin egen brudsminkning på ditt livs kanske mest fotograferade dag, bröllopsdagen! Vi ger dig därför tipsen som hjälper dig att lyckas!

1. Du behöver inte alltid köpa en massa nytt smink!

Använd i huvudsak det smink du brukar använda och som du vet med säkerhet fungerar för just dig. Givetvis ska du köpa nya produkter om du behöver det eller vill testa men experimentera inte för mycket. Använd produkter du är van att arbeta med helt enkelt. 

2. Provsminka flera gånger!

När du testat dig fram till den brudsminkning du vill ha och är nöjd med är det viktigt att du tränar på att göra just den sminkningen. Gör den vid flera tillfällen för att testa så att det verkligen blir bra. Du ska känna dig säker på din sak när det väl gäller.

Glöm heller inte att fotografera dig själv från lite olika vinklar och framför allt i olika ljus för att verkligen se så du blir nöjd!


annons


3. Köp hållbart smink av god kvalitet!

Sminkningen sker ju vanligtvis redan på morgonen och tänk på att din makeup ska hålla hela kvällen! Därför är det viktigt att du köper vattensäkra produkter med lång hållbarhet.   

4. Undvik anti-aging, high definition och produkter med SPF!

Det kan vara jättebra med anti-aging concealers och high definition puder men var försiktig så du inte tar för mycket. Råkar du ta lite för mycket kan partiklarna i dessa produkter reflektera för mycket ljus och kamerans blixt kommer ge dig ett väldigt blekt ansikte.

Undvik helst också smink med SPF då dessa ofta kan resultera i en lite för kall nyans ute i solljus.   

5. Ta dig ordentligt med tid!

Se till att du verkligen planerar in rejält med tid till att göra din egen makeup på bröllopsdagen. Det sista du vill är att behöva stressa dig igenom sminkningen och riskera att du inte blir helt nöjd. 

6. Använd återfuktande kräm!

Detta är ett viktigt steg som många glömmer! Om din hud är för torr när du ska lägga din makeup kommer huden absorbera sminket och alla små rynkor och linjer kommer synas tydligare.  Använd därför en oljefri återfuktande ansiktskräm i hela ansiktet och en lite fetare runt ögonen. 

7. Brudsminkningen ska hålla hela dagen – använd primer!

När du smörjt in ansitket med återfuktande kräm är det dags för en riktigt bra primer som ser till att din foundation verkligen sitter hela dagen. Använd gärna en primer som är silikonfri för bästa effekt. 

Använd dessutom en primer för ögonskuggan. Annars riskerar du att sminket att inte sitter kvar som det ska under hela kvällen. 

8. Använd din vanliga foundation!

Det är en bra idé att använda din vanliga foundation som du brukar använda och som du vet fungerar. Se bara till att inte ta för mycket. Syftet är ju att jämna ut hudtonerna, inte att täcka över blämmor. Det gör du istället efteråt med hjälp av en bra concealer. 

Använd alltid en svamp eller borste för att applicera din foundation. Använd aldrig fingrarna! Och se för guds skull till att tona ut sminket ner mot halsen! Det största misstaget man kan göra är att inte tona ut ordentligt och istället få skarpa linjer där sminket slutar!

9. Ta inte i för mycket!

Var försiktig så att du inte sminkar dig för annorlunda mot vad du brukar. Det ska ju såklart vara lite speciellt på bröllopsdagen men det räcker oftast att piffa till din vanliga makeup. Du vill ju se ut som den bästa versionen av dig själv och inte som en helt annan person.


annons


10. Inte bara ansiktet! 

Glöm inte att heller att se över andra delar av kroppen som kommer att synas. Det kommer se konstigt ut om ditt ansikte skiljer sig väldigt mycket från övriga kroppen. Tänk bara på att inte använda något som kan färga av sig på klänningen! Använd förslagsvis bronzingpuder på bröstet och nacken för att jämna ut hudtonerna på ett bra sätt.

5 aug 2016