Morgongåva

Vad är morgongåva och vad är de vanligaste presnterna man köper i morgongåva? Vi har samlat information och inspiration till morgongåvan som en perfekt start på det nya livet som gifta. Här finner du bra exempel på vanliga och annorlunda presenter!


Förslag på morgongåva

Klassiska smyckenSmycke som morgongåva

Man behöver inte alltid krångla till det så mycket. Ett klassiskt, vackert smycke som morgongåva är en vanlig och ofta mycket uppskattad present. Ett smycke är något som du alltid kan ha på dig och som påminner dig om er bröllopsdag och er kärlek till varandra. För att göra smycket lite extra personligt är det alltid trevligt att gravera in något på det smycke du väljer.

Klocka

Klockan har blivit en väldigt populär present att ge i morgongåva, framförallt till mannen. Det är en vacker, klassisk och praktisk accessoar som passar helt perfekt som morgongåva. Många väljer att göra en fin ingravering på baksidan av klockan som ett fint minne från bröllopsdagen. 

Känner du att ni redan lagt tillräckligt med pengar på bröllopet och vill försöka hålla det så billigt som möjligt finns det trevliga klockor på Ur&Penn till en billig penning. 

Billiga klockor som morgongåva

Är du ute efter lite mer kvalitetsklockor och kan tänka dig att betala något mer har Stilrenaklockor ett stort utbud på fina, prisvärda klockor. 

Fina klockor som morgongåva

 

Upplevelse

Ge bort en oförglömlig upplevelse som morgongåva till din älskade. Varför inte en romantisk weekend eller en spaupplevelse? Satsa på en upplevelse som ger er möjlighet att spendera mer kvalitetstid med varandra. Ta in på ett roligt och annorlunda hotell och bara njut av varandras sällskap.

Kanske älskar din partner fartfyllda upplevelser med mycket adrenalin. Då finns det massa roliga aktiviteter att göra tillsammans.

Annorlunda upplevelse

Eget vin till vinälskaren

Är din partner fötjust i vin eller kanske rent av en riktig vinkännare? Vad passar då inte bättre än att hyra en rad med vinrankor på en fransk vingård. Det är faktiskt fullt möjligt! Då kan man också när som helst åka och hälsa på sin egna vinrad på vingården. Tänk att varje bröllopsdag åka ner och smaka på sitt eget vin och titta till sin alldeles egna vinrad. Läs mer på t.ex vingardar.com.

Önskepresenten

Vad har din blivande make/maka alltid gått och drömt om? Kanske har hen under en lång tid velat tatuera sig. Morgongåvan är ett perfekt tillfälle att ge bort den där extra fina presenten som din partner alltid kommer att minnas!

Något för framtiden

Ge bort något för framtiden, kanske ett fruktträd som ni kan odla i trädgården och som kommer finnas kvar så länge ni lever. Eller varför inte en flaska vin eller champagne som kan lagras länge? Den kan ni sedan plocka fram för att fira ett extra speciellt tillfälle, kanske er 10-åriga bröllopsdag.

Föreviga minnen

Välj ut de bästa bilderna du har på dig och din partner och lägg ihop en fin fotobok som speglar ert liv tillsammans fram till idag. Roliga påhitt, resor och andra upplevelser tillsammans kanske är lätt att komma ihåg nu men med hjälp av en fin fotobok kommer ni garanterat bli påminda om era fantastiska stunder tillsammans resten av era liv.

Det finns flera bra sidor som hjälper dig att enkelt skapa en egen fotobok. Ett bra alternativ är Smartphoto.

Fotobok som morgongåva


Vad är morgongåva?

Morgongåva är en tradition som går långt tillbaka i tiden. Morgongåvan blev vanlig förr i tiden när kvinnorna inte kunde försörja sig själva på samma sätt eftersom de var tvugna att vara hemma och ta hand om familjen. Tanken var att mannen på morgonen efter bröllopet gav sin nyblivna hustru en gåva, vanligtvis ett smycke, som en trygghet inför hennes eventuella änkedom. Det var alltså ofta en väldigt värdefull gåva som skulle kunna säljas och inbringa en del pengar när det som mest behövdes.

Numera har morgongåvan såklart inte samma funktion som den hade förr, utan ses mer som en uppskattad gest och en fantastisk start på det nya livet som gifta.

Vem köper morgongåva?

Förr var det som sagt bara mannen som köpte morgongåva till sin hustru men det har ändrats med åren. Det är väldigt vanligt nu för tiden att även kvinnan ger sin man en present på morgonen dagen efter bröllopet.

Vad ska man köpa i morgongåva?

Den vanligaste gåvan är fortfarande något typ av smycke, framförallt till kvinnan. Till mannen är det dessutom väldigt vanligt med en klocka. Även om det är de vanligaste morgongåvorna betyder ju inte det att ni inte kan hitta på något annat roligt som skulle passa er partner. Det finns massvis med bra förslag på speciella morgongåvor. Vi har samlat några av de här på sidan som du kan få inspiration av.


annons