Festlokal till bröllop

Att hitta bra budgettips för bröllopslokalen är ofta svårt! Det bästa tipset är nog att börja leta i god tid! Detta är extra viktigt ifall ni har mycket gäster, då många lokaler tyvärr är begränsade till runt 50 personer. En del fina ställen erbjuder endast hela bröllopsarrangemang och vill inte hyra ut enbart lokalen. Det kan ju vara ett väldigt enkelt och skönt alternativ, men tyvärr även väldigt dyrt. Här har ni ändå några saker att tänka på när ni letar lokal:

  • Kolla kommunens hemsida. Ofta listas de festlokaler som finns att hyra i området.
  • Kontakter kan vara viktigt. Hör runt bland vänner och bekanta. Kanske de känner någon som har en toppenlokal! Det var på detta vis vi hittade vår festlokal till bröllopet! Det finns nämligen många lokaler att hyra som man inte kan söka sig till på google.
  • Våga fråga. Ser ni en privat lokal som skulle passa, tveka inte att fråga ägaren. Kanske hittar ni något alldeles perfekt på detta vis.
  • Var hemma i trädgården i partytält. Detta är ju ett alternativ om ni planerar sommarbröllop. Ni får plats med mycket gäster och har tillgång till toalett, kök m.m.

Hitta och boka festlokal via Venuu

Hitta och boka billig festlokal via Venuu

Att hitta en bröllopslokal som uppfyller alla ens kriterier när det gäller stil, antalet gäster och valmöjligheten med egen mat och dryck är inte alltid så lätt. Framför allt inte om ni vill komma undan lite billigare. Ett tips kan då vara att kika in på Venuu.se. Det är nämligen Sveriges största bokningstjänst för fest-, bröllops-, konferens- och eventlokaler med över 1400 lokaler och tjänsten utökas ständigt. Av dessa 1400 lokaler är det givetvis inte alla som passar till just bröllop men man kan absolut hitta många jättefina festlokaler som förhoppningsvis passar just er bröllopsfest.

Hur fungerar Venuu?

På Venuu har man alltså samlat olika eventlokaler på ett och samma ställe för att du enkelt och smidigt ska få en överblick av olika festlokaler som det finns att välja på. Varje lokal har tydliga bilder, beskrivningar och prisuppgifter som gör det enkelt att jämföra lokalerna med varandra och man kan skicka en förfrågan till flera lokaler samtidigt. Dessutom kan alla användare sedan gå in och skriva en recension om lokalen som finns visat på Venuus hemsida, vilket kan vara till stor hjälp. Här finns både lokaler som erbjuder hela koncept med mat, dryck, dekorationer och serveringpersonal men också lokaler där du endast hyr stället och får lov att ta med dig egen mat och alkohol.

Vad kostar det att boka via Venuu?

Det är helt kostnadsfritt att boka via Venuu och det är dessutom samma pris som direkt från lokalens egna hemsida. Diskussionen förs sedan direkt mellan dig och lokaluthyraren, alltså helt utan mellanhänder.

Kostanden för lokalerna kan vara lite svåra att jämföra ibland då det ingår så olika saker i de olika festlokalerna. Det är därför viktigt att du klickar in på varje festlokal för att se vad som ingår och vad det som just ni är intresserade av skulle kosta. Många erbjuder nämligen t.ex. olika bröllopspaket som då givetvis kostar olika mycket.

Lokaler som tillåter egen mat och dryck

Här har vi samlat 10 olika budgetalternativ på festlokaler till bröllop som man kan boka via venuu.se. Alla dessa tillåter att man får ta med sig egen mat och dryck vilken kan vara ett bra sätt att hålla nere på kostnaderna. Här ser du en sammanställning över var lokalerna finns, i vilken prisklass de ligger och hur många gäster som tillåts. För att få mer nödvändig information om festlokalen klickar du dig in på den specifika lokalen. Där kan du läsa om vad lokalen erbjuder, exakt var den ligger och massa annat som kan vara bra att veta.

Festlokal till bröllop

Båthuset | Nacka

Antal gäster: 50 sittande gäster
Pris: Från 6000 kr

Läs mer

Lada som festlokal

Ekeby Loge | Tungelsta

Antal gäster: 300 sittande gäster
Pris: Bröllopspaket fr. 1050 kr per person

Läs mer

Festlokal vid vattnet

Gålö Havsbad | Gålö

Antal gäster: 100 sittande gäster
Pris: Från 20 500 kr

Läs mer

Bröllop i en lada

Lasätter Gård | Nyköping

Antal gäster: 80 sittande gäster
Pris: Från 5 500 kr

Läs mer

Vacker festlokal

Hälsovillan | Hässelby

Antal gäster: 70 sittande gäster
Pris: Från 3 850 kr

Läs mer

Bröllopsfest i en herrgård

Nyckelvikens Sjövilla | Nacka

Antal gäster: 45 sittande gäster
Pris: Från 5 500 kr

Läs mer

Ladugård som festlokal

Långängens Lada | Lidingö

Antal gäster: 108 sittande gäster
Pris: Från 9 995 kr

Läs mer

Festlokal på en gård

Långängens Gård | Lidingö

Antal gäster: 70 sittande gäster
Pris: Från 2 995 kr

Läs mer

Fler förslag kommer inom kort :)

Bröllop utomhus

Våga chansa - trotsa vädret och var utomhus

Ett utomhusbröllop kan vara något av det härligaste som finns, om vädret tillåter förstås. Ifall ni skulle välja att ha bröllopet utomhus finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på redan innan. Speciellt om bröllopet inte ska hållas i närheten av en lokal.

Finns tillgång till toalett?

Det är ofta ett problem som uppkommer när man tänkt att ha sitt bröllop utomhus och det är ju tyvärr något som man i princip måste ha. Det finns ju såklart portabla toaletter att hyra och oftast fixar dessutom företaget med allt det praktiska, men glöm bara inte att räkna in den kostnaden ifall ni blir tvungna till att hyra toalett. Vissa hyr även ut toaletter på kärra som står redo att användas på direkten.

Har ni tallrikar, glas och bestick? 

Ofta ingår ju detta när man hyr en lokal men tänk på att ifall ni är utomhus måste ni ta med er alla sådana saker. Det bästa är ju ifall man kanske kan låna ihop så man har tillräckligt, men det finns ju även många företag som hyr ut tallrikar, bestick och glas m.m. Tänk bara på att ifall man är utomhus finns det kanske begränsade möjligheter till diskning, så kolla upp med företaget ni hyr av vad som gäller med den saken. Dvs. ska allt lämnas tillbaka diskat eller tar de emot sakerna odiskade.

Maten 

Beroende på vilken mat som ska serveras kan det bli problematisk med både förberedelser och förvaring av maten vid ett utomhusbröllop.  

Elektricitet

Tänk också på att du kanske ska ha tillgång till elektricitet. Kan man dra kabel någonstans ifrån eller kommer det att behövas ett aggregat. Det senare alternativet kan komma att generera ganska mycket oväsen. 

Ha en reservplan

Även om man alltid ska tänka positivt så kan det vara bra att ha en tanke på vad man ska göra ifall det börjar att regna och bli dåligt väder. Det finns ju många företag som hyr ut olika varianter av tält, vilket leder oss in på nästa punkt.

Kyligt på kvällen

Det kan vara en god idé att exempelvis vara helt utomhus på dagen men när det närmar sig kväll kunna komma in under tak. Det finns jättefina tält i olika storlekar där man till och med kan lägga golv inuti tältet. I kombination med några värmare eller mycket levande ljus kommer festen kunna hålla på hela natten om man så vill. 

Fina ljusslingor i festlokalen

Våga fråga - kanske hittar du din drömlokal!

Ser ni en lokal som kanske skulle passa till just ert bröllop, var inte rädd att fråga om ni kan få hyra den. Man kan inte få annat än ett nej. Vi vet många som på detta sätt kommit över riktigt fina och billiga festlokaler, som t.ex. en gammal kvarn vid en å på landet :)

Tips! Skicka i sådana fall gärna ett brev till ägarna ifråga så att de kan fundera lite i lugn och ro. Risken är annars att de säger nej av bara farten då frågan säkerligen kommer väldigt oväntat. 


annons