Festlokal till bröllop

Att hitta bra budgettips för bröllopslokalen är ofta svårt! Det bästa tipset är nog att börja leta i god tid! Detta är extra viktigt ifall ni har mycket gäster, då många lokaler tyvärr är begränsade till runt 50 personer. En del fina ställen erbjuder endast hela bröllopsarrangemang och vill inte hyra ut enbart lokalen. Det kan ju vara ett väldigt enkelt och skönt alternativ, men tyvärr även väldigt dyrt. Här har ni ändå några saker att tänka på när ni letar lokal:

  • Kolla kommunens hemsida. Ofta listas de festlokaler som finns att hyra i området.
  • Kontaker kan vara viktigt. Hör runt bland vänner och bekanta. Kanske de känner någon som har en toppenlokal! Det var på detta vis vi hittade vår festlokal till bröllopet! Det finns nämligen många lokaler att hyra som man inte kan söka sig till på google.
  • Våga fråga. Ser ni en privat lokal som skulle passa, tveka inte att fråga ägaren. Kanske hittar ni något alldeles perfekt på detta vis.
  • Var hemma i trädgården i partytält. Detta är ju ett alternativ om ni planerar sommarbröllop. Ni får plats med mycket gäster och har tillgång till toalett, kök m.m.

Bröllop utomhus

Våga chansa - trotsa vädret och var utomhus

Ett utomhusbröllop kan vara något av det härligaste som finns, om vädret tillåter förstås. Ifall ni skulle välja att ha bröllopet utomhus finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på redan innan. Speciellt om bröllopet inte ska hållas i närheten av en lokal.

Finns tillgång till toalett?

Det är ofta ett problem som uppkommer när man tänkt att ha sitt bröllop utomhus och det är ju tyvärr något som man i princip måste ha. Det finns ju såklart portabla toaletter att hyra och oftast fixar dessutom företaget med allt det praktiska, men glöm bara inte att räkna in den kostnaden ifall ni blir tvungna till att hyra toalett. Vissa hyr även ut toaletter på kärra som står redo att användas på direkten.

Har ni tallrikar, glas och bestick? 

Ofta ingår ju detta när man hyr en lokal men tänk på att ifall ni är utomhus måste ni ta med er alla sådana saker. Det bästa är ju ifall man kanske kan låna ihop så man har tillräckligt, men det finns ju även många företag som hyr ut tallrikar, bestick och glas m.m. Tänk bara på att ifall man är utomhus finns det kanske begränsade möjligheter till diskning, så kolla upp med företaget ni hyr av vad som gäller med den saken. Dvs. ska allt lämnas tillbaka diskat eller tar de emot sakerna odiskade.

Maten 

Beroende på vilken mat som ska serveras kan det bli problematisk med både förberedelser och förvaring av maten vid ett utomhusbröllop.  

Elektricitet

Tänk också på att du kanske ska ha tillgång till elektricitet. Kan man dra kabel någonstans ifrån eller kommer det att behövas ett aggregat. Det senare alternativet kan komma att generera ganska mycket oväsen. 

Ha en reservplan

Även om man alltid ska tänka positivt så kan det vara bra att ha en tanke på vad man ska göra ifall det börjar att regna och bli dåligt väder. Det finns ju många företag som hyr ut olika varianter av tält, vilket leder oss in på nästa punkt.

Kyligt på kvällen

Det kan vara en god idé att exempelvis vara helt utomhus på dagen men när det närmar sig kväll kunna komma in under tak. Det finns jättefina tält i olika storlekar där man till och med kan lägga golv inuti tältet. I kombination med några värmare eller mycket levande ljus kommer festen kunna hålla på hela natten om man så vill. 

Fina ljusslingor i festlokalen

Våga fråga - kanske hittar du din drömlokal!

Ser ni en lokal som kanske skulle passa till just ert bröllop, var inte rädd att fråga om ni kan få hyra den. Man kan inte få annat än ett nej. Vi vet många som på detta sätt kommit över riktigt fina och billiga festlokaler, som t.ex. en gammal kvarn vid en å på landet :)

Tips! Skicka i sådana fall gärna ett brev till ägarna ifråga så att de kan fundera lite i lugn och ro. Risken är annars att de säger nej av bara farten då frågan säkerligen kommer väldigt oväntat. 


annons