Gåvor till gästerna

Det är väldigt vanligt att ge sina gäster en liten gåva (wedding favors) som tack för att de är med och firar eran alldeles speciella dag! Är du lite pysslig av dig kan du göra fantastiskt fina små presenter utan att spräcka budgeten samtidigt som du får det precis som du vill ha det. Det kräver dock en hel del tid, speciellt vid ett stort bröllop, och det är av största vikt att börja i god tid! Här kommer några roliga exempel på vad man kan göra!


Gör din egen presentask

Här laddar du ned mallarna för brudklänningen och för fracken


annons


Köp färdiga presentaskar

Ifall du inte har tid att göra egna presentaskar kan du köpa jättefina färdiga askar som faktiskt inte är så dyra. Räknar man på kostnader för material kommer man snart upp i samma summa när man gör askarna själv, beroende på hur fint papper du väljer såklart.

Det vanligaste är kanske att man lägger en liten godsak i asken, men det är inte det viktigaste. Låt fantasin flöda så kanske du kommer på något extra roligt att lägga i askarna!

Här är några olika alternativ på fina färdiga askar!

Presentask rosa

4:-/st

Presentask vit

49:- / 10-pack

Presentask klänning

39:- / 10-pack

Presentask frack

39:- / 10-pack

Organzapåsar vit

49:- / 20-pack

Presentask avlång vit

35:- / 10-pack

Presentask triangel klänning vit

3:-/st

Presentask amor

5:-/st

Dessa askarna finns hos Myheart.se. Det finns dessutom massa fler olika alternativ att välja bland!


Fyll askarna med fudge 

Fyll askarna med något gott!

Ett alternativ är att lägga ner brudens och brudgummens favoritgodis i askarna till era gäster. Det är ju trots allt er dag och då är det kul om det är just era favoriter som genomsyrar bröllopet!

Eller gör t.ex. er egna hjärtformade fudge! Det finns mängder av olika smaksättning så tänk på att välja er favorit. Här är en bra bakblogg där du kan hitta många roliga recept på godsaker.

Vill ni ha köpa lite finare hjärtformad choklad eller andra fina godsaker finns även det på Myheart.

Här är några billiga exempel:

Fin choklad till bröllopsgästerna


Gör din egen kärleksdryck

Ett annat roligt alternativ är att göra egen saft och tappa upp i fina små flaskor och klistra på egna etiketter. Det brukar vara mycket uppskattat!

Det finns papper med klister på baksidan som man kan skriva ut på i sin vanliga skrivare. Dessa passar utmärkt till att göra egna etiketter med. Eller så kan man köpa roliga fotoetiketter med dina egna bilder.

Vi bad några av våra bekanta att spara på sina urdruckna "Froosh"-flaskor då vi tyckte de var lagom stora och har en fin form med bra lock. Perfekt att använda som gåva till gästerna, fyllda med hemmagjord saft!

Dryck med egen etikett


Låt er kärlek växa!

Tomater odlade med massor av kärlek smaker extra gott! Ge era gäster en fin fröpåse eller varför inte en liten kruka med en miniplanta laddad med kärleksenergi!

Ge bort en planta som gåva 

Annorlunda gåvor till bröllopsgäster

Det är ofta väldigt roligt att hitta på något annorlunda som gåva till dina bröllopsgäster. På Light in the Box kan du hitta massa speciella och roliga gåvor som dina gäster garanterat inte förväntar sig. Här är några exempel på kärleksfulla och användbara småsaker till köket. Dessa kostar 19:- st.

Speciella gåvor till gästerna


annons