Efterrättsbuffé

Skippa den traditionella bröllopstårtan och låt några utvalda gäster ta med sig en tårta/kaka var och på så sätt fixa en efterrättsbuffé! Detta gjorde nämligen några kompisar till oss och det blev en succé. Vi valde att göra det här receptet på chokladfudgetårta. MUMS!

Tänk på att fråga gäster som du vet skulle uppskatta uppgiften och som tycker att det är kul att baka och hjälpa till. Dina gäster ska ju inte behöva arbeta på ett kalas du bjuder på. En sådan här efterrättsbuffé är ofta mycket uppskattad och ett bra alternativ till bröllopstårta. 

CupcakesBakelse som rosorBlåbärskakaKaka med hjärtaCupcakes

 

Glasstårtor

Till vårt eget bröllop valde vi att göra olika glasstårtor istället för traditionell bröllopstårta. Vi har båda en förkärlek till glass och dessa tårtor kan ju förberedas långt i förväg eftersom de skall förvaras i frysen. Det gör att det finns mer tid för annat tätt inpå bröllopsdagen.

Tips på goda glasstårtor

Två färgad glasstårta

Ingredienser

Glass

6 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

6 dl vispgrädde

200g marabouchoklad saltamandlar

1dl hallon

Nötmarängbotten

3 äggvitor

150g socker

150g mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170C. Vispa äggvitor och socker till en hård skinande massa. Gör mandlar i matberedaren och vänd sedan försiktigt ner i marängmassan.
  2. Klä en 24cm springform med bakplåtspapper. Häll i marängmassan och grädda i nedre delen av ugnen i 45 min. Låt den svalan i formen.
  3. Glass: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker. Vispa grädden fluffig i en annan skål och vänd ner i äggmassan. Dela upp krämen i två skålar.
  4. Hacka chokladen och lägg i den ena krämen. Fördela krämen över den avsvalnade marängbotten. Täck med plastfolie och sätt in i frysen.
  5. Mosa hallonen och rör ner i den andra krämen. Häll krämen över den första vita krämen då den har stelnat och förvara i frysen.
  6. Ta fram tårtan ½ timme innan servering. 

annons