Dukning

 Dukning till bröllop

Servetter till dukningen

Ofta vill man ha en lite mer exklusiv servett när det ska dukas till bröllop. Vackra tygservetter kan dock vara en ganska kostsam historia om man har många gäster. Däremot kan dessa servetter faktiskt återanvändas vid massa andra festliga tillfällen. Och gillar man festliga tillställningar så kanske inte servetterna blir så dyra trots allt.

För att göra de enkla och ganska tråkiga papperservetterna lite festligare kan man alltid vika servetterna på ett roligt och annorlunda sätt. Här hittar du en servettvikarguide med tydliga och enkla bilder.

Ett annat alternativ är också att knyta ett band runt servetten och sticka i lite grönt. Den enkla servetten får då en exklusivare känsla tack vare vackra växter som du kan hitta gratis i naturen. Tänk bara på att göra det ganska tätt inpå att gästerna kommer eftersom växterna vissnar fort utan vatten.


Bröllopsmeny

Menykort

Gör ett lite roligare menykort genom att ge gästerna lite extra rolig information om hur det gick till när ni valde maträtterna och varför det blev som det blev!

Skriv lite rolig kuriosa angående maten. Exemeplvis: "Visste ni till exempel att en portion kycklingpaj med grönsaker räcker till att svänga sina lurviga på dansgolvet i 3h?"

Jättefina menykort går även att beställa billigt från t.ex. Vistaprint. Då kan du få samma stil som på inbjudningskorten, bordsplaceringskorten och programmet!


Gör egna bordplaceringskort

Bordsplaceringskort

Våga tänk lite annorlunda och gör bordplaceringskort av något som passar just ditt bröllopstema. Till exemepel skriv varje namn på en blåmussla ifall ni råkar ha ett sjötema eller placera kortet i en kotte ifall bröllopet går i naturens tecken. Eller varför inte placera dina gästers roliga OSA-kort med grimas vid deras utvalda platser vid bordet. Oftast ett roligt inslag i början av middagen! På Smartphoto kan du beställa placeringskort med ditt eget foto som passar perfekt för just detta ändamål.

Är du ute efter mer en traditionell stil eller räcker inte tiden till för dina kreativa pysselplaner, finns massvis med fina bordplaceringskort att köpa billigt via till exempel Vistaprint.se eller Zingland.se.

Bordsplaceringskort fjärilBordsplaceringskort fågelbordsplaceringskort hjärta

 

Billiga bordsdukar

Tips på billiga bordsdukar!

Ett alternativ till vanliga dukar är att istället köpa billiga vita lakan! Var inte orolig över att det inte är "riktiga" dukar, ingen kommer att lägga märke till det. Här ovan används dessutom brunt presentpapper som löpare över borden. Mycket fint, enkelt och bra sätt att komma undan lite billigare. 


annons