Budget

När du ska sätta en budget på ett billigt bröllop är det av största vikt att hålla koll på alla utgifter. För att minimera kostnaderna är det bra om man kan göra så mycket som möjligt av bröllopsplaneringen själv. Att anlita någon professionell som ska hjälpa dig eller att betala för ett helt bröllopsarrangemang är oftast tyvärr väldigt dyrt. Här tipsar vi om lite olika saker man kan tänka på vid planering och budgetering av sitt bröllop!


Hur mycket kostar ett bröllop?

Som ni förstår kan ett bröllop kosta nästan precis hur mycket eller lite som helst. Men hur mycket brukar egentligen ett genomsnittsbröllop kosta? Det kan faktiskt vara ganska skönt att veta just det när man själv sitter och ska sätta en budget för sitt eget bröllop. Siffrorna vi presenterar här nedanför är alltså ett ungefärligt genomsnitt på vad varje post brukar kosta. Med hjälp av våra tips ni kan läsa här på hemsidan kommer ni garanterat kunna komma undan billigare på många av de punkter ni själva önskar. 

Lite grovt räknat kan man säga att ifall ni har ett "vanligt" bröllop för 50 gäster kommer det att kosta ungefär 50.000:-. Det innebär alltså ca 1000:-/gäst. 

Vigsel  
Borgerlig vigselförrättare  Ev milersättning
Präst 0:-
Ringar  8000:-
Bröllopsbubblor, konfetti mm 300:-
Solist 2000:-
Kläder & smycken  
Brudklänning 8000:-
Kostym/Frack 4500:-
Skor till brudgum 1000:-
Skor till bruden 1000:-
Slöja/hårsmycke 1000:-
Underkläder 700:-
Klänning till tärna  2500:-
Kostym till bestman 3000:-
Smycken till bruden 500:-
Blommor  
Brudbukett 2000:-
Bukett till brudtärna 400:-
Utsmyckning 3000:-
Bröllopsfesten  
Catering 175:-/pers 
Trerätters på festvåning 800:-/pers
Bröllopstårta 30-40:-/bit
DJ 6000:-
Trubadur 6000:-
Alkohol från Systembolaget 200:-/pers
Alkohol från Tyskland 100:-/pers
Foto & video  
Bröllopsfotograf 10.000:-
Videofotograf 13.000:- 
Trycksaker  
Inbjudningskort 50:-/st
Tackkort 50:-/st
Bröllopsprogram, häfte 120:-/st
Vigselprogram 25:-/st
Bordplaceringskort 20:-/st
Styling  
Make up 750:- 
Håruppsättning 1500:- 
Manikyr & Pedikyr 1000:-
Transport  
Till/från vigselplats 2500:-
Presenter & Gåvor  
Små gåvor till gästerna 30:-/st
Morgongåva 4000:- 
Övernattning  
Hotellnatt 1600:- 
Bröllopssvit 3500:- 

Spara pengar inför bröllopet

Börja spara pengar redan idag

Även om man kan minimera kostnaderna med bra planering, en del knep och kompromisser så brukar ett bröllop ändå kosta ganska mycket pengar. En del saker går helt enkelt inte att få så väldigt billigt. Börja därför redan idag att lägga upp en plan för hur ni kan spara in på andra saker.  Kolla över era fasta kostnader och se ifall ni kan sänka några av dem. 

Smartbudget är ett utmärkt verktyg att använda för att se över sina kostnader och det hjälper dig samtidigt att få bättre koll på din ekonomi. Prova gratis!

En annan bra sida för att spara pengar är Compricer. De hjälper dig att jämföra kostnader för el, bilförsäkringar, lån m.m. Se vilket företag som erbjuder bäst avtal för dig. Compricer är dessutom oberoende och helt gratis!


Bidrag till smekmånad på önskelistan

Ta hjälp av er önskelista!

Istället för att gästerna ska ge er presenter, kan det vara smart att meddela era gäster om att ni istället tacksamt tar emot ett bidrag till bröllopsresan. Detta kan vara ett mycket värdefullt tillskott till din bröllopsbudget och du kan redan innan ta med detta i dina beräkningar. Perfekt att skriva på er bröllopshemsida och på inbjudningskortet så att inte era gäster är tidigt ute med presenter.


Bröllopsresa

Boka bröllopsresan i god tid och spara pengar! 

Genom att boka er bröllopsresa tidigt kan ni spara många tusenlappar! Är ni ute i god tid är det ofta billigare och det finns dessutom fler alternativ att välja bland. Genom att kika runt mycket i förväg slipper ni panikbokningar i sista stund som ofta kan bli dyrt. Samtidigt är det väldigt skönt att göra färdigt så mycket som möjligt i ett tidigt stadie då det garanterat kommer att vara tillräckligt att tänka på inför bröllopet senare.


Delbetala bröllopet

Delbetala bröllopet med hjälp av finansiering!

Det kan trots allt bli en ansenlig summa att ligga ute med till ett bröllop och har man inte den möjligheten, eller helt enkelt tycker att det är mer bekvämt att istället betala en mindre summa varje månad, kan finansiering vara en bra lösning. Vi pratar inte om sms-lån eller liknande varianter utan om riktiga alternativ som istället för skuldfällor, i princip kan vara en räddning i nöd vid planering av ert drömbröllop! Vissa saker vill man helt enkelt inte kompromissa med.

Läs mer om vad du ska tänka på ifall du funderar över att låna till bröllop.


annons

Låna pengar till bröllopet