Billig Brudklänning

När man ska köpa brudklänning kan priset ibland komma att bli en stor chock för många. Men du kan vara lugn, det finns faktiskt sätt att komma undan väldigt billigt! Det finns ett flertal bra butiker och märken som erbjuder vackra klänningar som passar perfekt att ha på ett bröllop, både som brud och som gäst.

Här nedan listar vi några av våra favoritbutiker som kan erbjuda väldigt bra alternativ till alldeles för dyra bröllopsklänningar. En del av butikerna säljer billiga vackra klänningar som inte nödvändigtvis säljs som en klassisk brudklänning och som därför ofta håller ett mycket lägre pris. Trots detta passar många av klänningarna helt perfekt till ditt budgetbröllop utan att någon gäst kommer att reagera. Kom ihåg att sortera sortimentet efter färg!

Ett bra tips är att börja kolla efter klänning i mycket god tid. På så vis har du större chans att hålla nere kostnaderna och förhoppningsvis hitta en på rea eller på kampanj. Något som inte varit så stort i Sverige förr om åren men som blivit riktigt stort nu det sista är ju “Black Friday”. Där kan man ibland göra riktiga fynd!


 

Här köper du billig brudklänning

Tänk på att sortimentet varierar och det kommer in nya klänningar relativt ofta. Vi tipsar därför inte om några specifika klänningar. Istället  tipsar vi om vilka butiker som brukar ha många utav den typen av klänning som kan passa på ett bröllop. Här är våra favoriter: 

Nelly:

På Nelly hittar du en uppsjö av klänningar. De har ingen speciell bröllopsavdelning men däremot en avdelningar med festklänningar där du ofta kan hitta båda långa och korta varianter som passar utmärkt som brudklänning. Nellys egna märke och ett märke som heter Chi Chi London brukar bjuda på riktiga kap. Se till att gå in på kategorin festklänningar då du inte får upp samma resultat på kategorin klänningar.

Fraktkostand: Gratis vid order över 199:-

Returkostnad: 39:- 

Nellys billiga vita klänningar

Asos:

Asos är en av mina favoritsidor när det gäller vanliga kläder men det finns så mycket mer än bara vardagskläder. Asos har en specifik sida om bröllopskläder som heter just weddingshop. Där hittar du underbara brudklänningar till riktigt låga priser om du jämför med många andra aktörer på marknaden. De har även samlat kläder till både tärna och bestman så att du enkelt och smidigt kan köpa allt på ett och samma ställe.

Asos är ett brittiskt företag men oroa dig inte, det är faktiskt jättesmidigt att handla därifrån och de har mycket goda omdömen!

Fraktkostand: Gratis vid order över 250:-

Returkostnad: Gratis

Brudklänningar från Asos 

Bonprix:

Utbudet av klänningar i traditionell stil är inte jättestort på Bonprix men vi tycker ändå att det är värt att ta en titt då det ibland finns några riktiga guldkorn som är väldigt billiga. Var noga med att gå in på Bonprix bröllopsavdelning!

Gå till Bonprix.se

Fraktkostnad: 49kr

Returkostnad: 49kr

Brudklänningar hos Bonprix 

Boozt:

På Boozt kan du hitta ett flertal riktigt billiga "vanliga" vita klänningar som är fina och som man kan tänka sig att ha som brudklänning. Till ett högre pris erbjuder Boozt dessutom jättefina "riktiga" bröllopsklänningar som man ibland kan få till ett riktigt bra pris vid kampanjer och utförsäljningar. Dessa hittar du under just bröllopsklänningar på deras hemsida.

Fraktkostnad: Gratis vid order över 499:-

Returkostnad: Gratis

Bröllopsklänningar på nätet

Zalando:

Här hittar du ett stort urval av både längre och kortare varianter på klänningar. Många lite extra festliga som passar perfekt till ett bröllop. Zalando säljer dessutom jättemycket fina skor till bröllopet!

Fraktkostnad: Gratis

Returkostnad: Gratis 

Brudklänning inspiration 


Tips!

Registrera dig på butikernas nyhetsbrev för att få rabatter och för att lättare hålla koll på kampanjer och rea!


 

Light in the Box:

Här kan du hitta vansinnigt billiga bröllopsklänningar som skickas direkt från Kina. Har du planer på att beställa din brudklänning från Light in the box finns det dock ett antal saker du måste ta hänsyn till innan du trycker på knappen.

  • För det första tillkommer ofta extrakostnader i form av tullavgift i samband med leveransen. Läs mer längre ner på sidan.
  • Leveranstiden är ofta längre än vad som står. Se till att beställa i mycket god tid innan ditt bröllop. Skulle det bli strul eller du inte är nöjd måste du ha tid att sy om klänningen eller hitta en ny. Det har nämligen förekommit leverans av fel vara.
  • Krångligare att skicka tillbaka en klänning som inte passar, jämfört med ett svenkst företag.

Med det sagt så har butiken faktiskt fått 7,6 av 10 stjärnor med 7198 omdömen på Trustpilot.se utan att uppmuntra folk till att ge ett omdöme. Uppenbarligen är det många som blivit väldigt nöjda trots att andra haft en del strul. Med så billiga klänningar kan det kanske vara värt att testa! De brukar lämna ca 2,5cm i varje söm så att det ska gå att korrigera storleken på ett enkelt sätt.

Gå in och kika på lightinthebox.se!

Fraktkostnad: Beroende på beställnig

Billiga bröllopsklänningar 

Avgifter vid import av kläder från land utanför EU

Om du vill köpa kläder från ett land utanför EU tillkommer en del kostnader som kan vara värt att tänka på innan du beställer. Det handlar för det första givetvis om en fraktkostnad, sedan tillkommer dessutom tull, moms och importdeklarationsavgift. Så här mycket ska du lägga till på priset som visas: 

Tull: 12%

Moms: 25%

Postens avgift för importdeklaration: 125:-